Araucaria araucana
(Apenboom)
PL2799
Op voorraad
Stuk
€ 34.50
Bloem
Bloemkleur
Geen
Blad
Bladkleur
Groen, Donkergroen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
1500-1800 centimeter
Maat
Huidige Maat
25-30 centimeter
Details

De Araucaria araucana wordt ook wel apenboom of slangenden genoemd in het Nederlands. Deze conifeer van Zuid-Amerikaanse afkomst heeft een zeer aparte vorm. De Araucaria araucana is een trage groeier en wordt vaak als kleine conifeer verkocht. Pas na 10 jaar zal de Araucaria enkele meters hoog zijn. Uiteindelijk kan deze boom zo’n 15 meter hoog worden, echter zal het zeker 30 jaar duren voor het deze hoogte heeft bereikt.

De naalden zijn schubachtig met een scherpe punt en kunnen variëren van lichtgroen tot donkergroen. In de winter wordt de kleur behouden.

Bij volwassen exemplaren verschijnen aan de uiteinden van de takken geelgroene bloemen. Vervolgens maakt de boom bruine kegels aan.

Araucaria araucana staat graag op een beschutte, warme standplaats in de volle zon. De bodem dient wat vochtig te zijn maar goed water doorlatend. De apenboom is redelijk winterhard, tot ongeveer -13 °C. Wind en zeewind worden goed verdragen.

De Araucaria araucana hoeft niet gesnoeid te worden. Lelijk geworden zijtakken kunnen eventueel weggesnoeid worden. Snoei geen hoofdtakken, hierdoor zal de conifeer zijn vorm verliezen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Apenboom
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.