Malus domestica 'Rode Boskoop'
(Appelboom op stam)
PL3318
Op voorraad
Stuk
€ 37.50
Bloem
Bloemkleur
Roze
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig
Grondsoort
Zuur, Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
200-500 centimeter
Stam Soort
Halfstam
Maat
Potmaat
C7.5 Ø26 cm 7.5 liter
Container Type
Container
Details

Appelboom (Malus domestica 'Rode Boskoop') lijkt in veel opzichten op de 'Schone van Boskoop' maar als grootste verschil de opvallende rode tint. 

De Rode Boskoop is een heerlijke hand- en keukenappel. De boom staat ook wel bekend als de Rode Goudreinette, maar is een tegenstelling tot de echte goudreinette een veel betere handappel. De appel van de Rode Boskoop is stevig met een zoetzure smaak. De appel is voornamelijk rood  licht groen en gele tinten. De bloesem en vrucht van de Rode Boskoop zijn veel groter dan menig andere appel. Het is dan ook een perfecte appel voor in de keuken, of je nou taart of compote maakt, de Rode Boskoop is een goede aanwinst. Vanaf begin oktober kun je de appels van de boom halen, waarna je ze gekoeld tot het eind van de winter kan bewaren.

Rode Boskoop is een niet zelfbestuivend ras, je hebt dus een andere appelboom nodig voor bestuiving. Goede bestuivers voor de Rode Boskoop zijn: Benoni, Cox's Orange Pippin, Delcorf, Glorie van Holland, Groninger Kroon en James Grieve. 

De bloeiperiode van de Malus domestica 'Rode Boskoop' vindt plaats in april met kleine, witgekleurde bloemetjes. 

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Appelboom op stam
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.