Catalpa bignonioides 'Nana'
(Boltrompetboom)
PL3227
Op voorraad
Stuk
€ 239.50
Bloem
Bloemkleur
Geen
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig
Grondsoort
Klei, Lemig, Voedselrijk
Hoogte
400-700 centimeter
Stam Soort
Hoogstam
Stam Hoogte Vanaf
220 centimeter
Stam Diameter
16-18 centimeter
Maat
Potmaat
C70 Ø55 cm 70 liter
Container Type
Container
Details

De Catalpa bignonioides ‘Nana’, ook wel de boltrompetboom genoemd, heeft een bolvormige kroon geënt op een onderstam van de Catalpa bignonioides. Door het enten zal de stam niet hoger worden dan de hoogte waarin deze geleverd wordt, echter kan de kroon uitgroeien tot een flinke bol. Dit is in de hand te houden door de boom regelmatig te snoeien.

De boltrompetboom is niet alleen aan zijn vorm te herkennen maar vooral ook aan zijn grote, hartvormige blad, wat lichtgroen van kleur is. In het najaar zal het blad geel verkleuren voordat de boom zijn blad verliest. De boom begint vrij laat in het voorjaar pas weer uit te lopen.

De Catalpa is niet veel eisend als het op bodems aan komt en kan op vrijwel elke bodemsoort aangeplant worden, zolang deze maar niet te nat is. De voorkeur gaat dus uit naar een lichtvochtige, goed doorlatende bodem. Catalpa’s kunnen wind slecht verdragen en daarom beter op een beschutte standplaats aangeplant worden. Door de kroon niet te groot te laten worden verkleint u de kans op schade door harde wind. Verharding wordt door de Catalpa goed verdragen.

Wanneer de Catalpa gesnoeid dient te worden, kan dit het best in het voorjaar plaatsvinden, voordat het blad uitloopt. Door jaarlijks de kroon flink terug te snoeien zal deze compacter terug groeien waardoor er een vollere bol ontstaat.

De Catalpa is goed winterhard en kan temperaturen tot zeker -20 °C verdragen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Boltrompetboom
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.