Carex 'Feather Falls'
(Bontbladige zegge)
PL2880
Op voorraad
Stuk
€ 13.50
Bloem
Bloemkleur
Bruin
Blad
Bladkleur
Wit, Crème, Groen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
30-50 centimeter
Maat
Potmaat
C5 Ø22 cm 5.0 liter
Container Type
Container
Details

Carex ‘Feather Falls’ is een zegge met sierlijk bont blad. Deze zegge is nog maar enkele jaren verkrijgkaar maar nu al populair, deze populariteit is te danken aan het feit dat hij minder snel in de volle zon verbrandt dan andere Carex soorten.

Het blad van de Carex ‘Feather Falls’ is smal en groen van kleur met een licht, wit tot crèmekleurig randje. Als de plant niet geknipt wordt gaan de bladeren prachtig om de pol heen krullen. Hierdoor zou dit gras ook leuk toe te passen zijn in een hangende pot. Net als alle Carex soorten is ook de ‘Feather Falls’ wintergroen, de kleur wordt in de winter behouden. Na de winter kan het lelijk geworden blad verwijderd worden om de plant weer een frisser uiterlijk te geven. Indien de uiteindes van het blad bruin zijn geworden kan ook in het voorjaar het blad korter afgeknipt worden.

In de maanden juni en juli verschijnen er smalle, bruine aren op hoge stengels.

In tegenstelling tot andere zegges kan de Carex ‘Feather Falls’ beter tegen volle zon en kan daarom zowel in de volle zon, halfschaduw en schaduw aangeplant worden. De bodem kan het best iets vochtig en goed water doorlatend zijn. Droogte wordt door dit gras goed verdragen.

De Carex ‘Feather Falls’ wordt maximaal 40 cm hoog, maar kan uitgroeien tot een flinke, brede pol. Houdt hier dus rekening mee bij het aanplanten en houdt voldoende afstand tussen de planten.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Bontbladige zegge
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.