Acorus gramineus 'Ogon'
(Bonte dwergkalmoes)
PL2430
Op voorraad
Stuk
€ 4.25
Blad
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig
Hoogte
10-50 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

Acorus gramineus ‘Ogon’, ook wel de bonte dwergkalmoes genoemd, is een polvormend gras wat voornamelijk langs waterkanten te vinden is. De plant heeft een water zuiverende werking.

De Acorus gramineus ‘Ogon’ valt voornamelijk op door zijn glanzend, groen met geelbont blad. In zachte winters wordt het blad behouden. In de zomer bloeit het grasje met onopvallende bloemaren.

De plant wordt tot ongeveer 30 cm hoog en zal uiteindelijk vooral meer ruimte in de breedte gaan innemen doordat de pollen wat uit elkaar gaan vallen. Hierdoor kan de dwergkalmoes goed als bodembedekker worden toegepast, echter breidt het zichzelf maar langzaam uit. Wanneer de plant volgroeid is kan het gedeeld worden om de verspreiding een handje te helpen.

Het liefst heeft de Acorus een plekje in de volle zon of halfschaduw. Het belangrijkst is dat de plant op een goed vochtige bodem aangeplant wordt. De plant kan tot ongeveer 10 cm in het water worden geplant.

De bonte dwergkalmoes heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Slechts in het voorjaar het lelijk geworden blad verwijderen is voldoende om de plant mooi te houden. In het voorjaar mag ook indien gewenst het blad tot ongeveer 10 cm van de grond worden geknipt. Doe dit niet te laat in het jaar, dan worden de geknipte uiteindes bruin.

Het is een sterke plant die, eenmaal goed geworteld, toch aardig wat droogte kan verdragen. De Acorus is zeer winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -25 °C overleven.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Bonte dwergkalmoes
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.