Hedera helix 'Golden Kolibri'
(Bonte klimop)
PL294
Out stock
Stuk
€ 6.50
Bloem
Bloemkleur
Geel, Groen
Blad
Bladkleur
Geel, Groen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
200-300 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Huidige Maat
80-100 centimeter
Details

De Hedera helix ‘Golden Kolibri’ is een bonte klimopsoort met elegante, kleine bladeren. Klimop is één van de populairste klimplanten. Dit is niet zonder reden; dankzij zijn snelle groei heeft u vrijwel direct een dichtgegroeide afscheiding of bodem. Daarbij is deze plant ontzettend sterk, heeft het weinig onderhoud nodig en ook nog eens wintergroen. Bloeien doet deze Hedera pas als het een volwassen hoogte heeft bereikt en nooit gesnoeid wordt. Deze vindt dan plaats in het najaar, waarna zwarte besjes gevormd worden. Deze besjes zijn giftig voor mensen, maar zeer geliefd door vogels.

Door Hedera helix ‘Golden Kolibri’ langs een gaasafscheiding te planten, maakt u eenvoudig en snel een afscheiding die het gehele jaar door privacy biedt. Ook wordt klimop vaak op muren toegepast. Let hierbij op dat de muur in goede conditie is, de plant groeit namelijk door elk klein kiertje en kan zo het huis binnendringen. De klimop zal de muur niet beschadigen, maar na het verwijderen zullen er altijd wortelresten achterblijven en kleurverschil op de muur te zien zijn. Van nature groeit klimop langs bomen, wat ook een leuk effect geeft in de tuin. Zorg er dan wel voor dat de boom niet volledig bedekt raakt. Hierdoor zal deze te weinig licht ontvangen. Doordat Hedera zo’n ontzettend snelle groeier is, is het wel noodzakelijk om de klimop tenminste twee keer per jaar te snoeien om hem in toom te houden. Dit stimuleert ook de bladaanmaak waardoor u sneller een dichte haag zult hebben. De Hedera verdraagt snoei zeer goed en kan op vrijwel elk moment gesnoeid worden zolang het niet vriest. Dit kan het eenvoudigst met een heggenschaar, al knipt u hierbij wel in het blad.

Hedera helix ‘Golden Kolibri’ kan op iedere grond aangeplant worden en doet het goed zowel in de volle zon als de volle schaduw. De hoeveelheid zon heeft invloed op de bonte verkleuring van het blad, bij meer zon zal het geelbont opvallender zijn.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Bonte klimop
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.