Fragaria vesca
(Bosaardbei)
PL864
Op voorraad
Stuk
€ 3.25
Bloem
Bloemkleur
Wit
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig
Grondsoort
Lemig, Zand
Hoogte
20-50 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Fragaria vesca is een wilde aardbeisoort die ook wel de bosaardbei of sieraardbei wordt genoemd. Hoewel deze soort niet op consumptie wordt gekweekt zoals aardbeien die in de supermarkt te vinden zijn, zijn de kleine vruchten van deze plant gewoon eetbaar, maar wellicht wat minder smakelijk.

Vanaf april tot juni staat de Fragaria vesca in bloei en vormt het kleine, witte bloemetjes met een geel hart.

Het diep generfde, drielobbige blad heeft getande randen en een lichtgroene tot middengroene kleur. Doordat de plant zich verspreidt via bovengrondse uitlopers is de Fragaria vesca ook prima als bodembedekker te gebruiken. Hierdoor ontstaat een mooie, dichte deken van ongeveer 20 tot 30 cm hoogte.

In de zomer, na de bloei, krijgt de Fragaria vesca de schattige, kleine aardbeitjes. Zodra deze mooi dieprood kleuren kunnen ze geoogst worden. De bosaardbei is prima uit de hand te eten, maar wordt ook vaak verwerkt in bijvoorbeeld jam of salades.

De Fragaria vesca heeft het liefst zoveel mogelijk zon maar zal ook in de halfschaduw kunnen groeien. De bodem mag niet al te zwaar zijn en het liefst iets vochtig en vruchtbaar. Zet de plant op een warme, beschutte plek in de tuin.

De bosaardbei heeft maar weinig onderhoud nodig. Zo nu en dan het lelijk geworden blad verwijderen is voldoende. Na de winter kunt u het afgestorven loof licht wegsnoeien. Snoei niet tot op de grond, dit kan ervoor zorgen dat de plant niet meer uitloopt doordat het te weinig licht ontvangt.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Bosaardbei
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.