Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn moeten wij uw toestemming vragen om de cookies te gebruiken. Meer informatie.
Buzzy® Aubergine Violetta Lunga 2
Maart-april in een zaaibakje bij 20ºC of later buiten onder glas. Na het verspenen binnen uitplanten in potten. Aubergine kan ook gewoon buiten worden uitgeplant; voorwaarde is een beschutte en zonnige plaats.
Een peervormige, donkerviolette aubergine. Het 'vlees' van de vruchten is heerlijk in allerlei gerechten: gestoofd, gekookt of geroerbakt.
De smaak is heel neutraal. Dat heeft het voordeel dat aubergine met bijna elk ander ingrediënt kan worden gecombineerd. In het bijzonder met 'stevige' smaakmakers als knoflook of geurige groene kruiden, als marjolein en basilicum. Nog een voordeel is, dat aubergine veel gezonde vezels bevat. Eet aubergine nooit rauw.
Zaaien
In januari in een zaaibakje in de huiskamer of in een verwarmde kas. De ideale kiemtemperatuur is ca 20°C. Vanaf maart kan het ook (onder glas) in de vollegrond. Als de plantjes 5 cm groot zijn, moeten ze worden verspeend (wijder uitplanten of in aparte potjes zetten). Wacht met buiten uitplanten tot alle kans op nachtvorst geweken is (zeker tot half mei). Zet ze buiten op een beschutte, zonnige plek. Ze groeien als tomaten planten, dus hebben ze een stok of draad nodig waaraan ze aangebonden worden. Zorg dat het hart van iedere plant open blijft. Het teveel aan scheuten wegnemen.