Achillea millefolium 'New Vintage White'
(Duizendblad)
PL3978
Op voorraad
Stuk
€ 4.95
Bloem
Bloemkleur
Wit
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Zand
Hoogte
30-40 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Achillea millefolium ‘New Vintage White’ of Achillea millefolium ‘Balvinwhite’ is een compacte duizendblad die in Nederland nog slecht verkrijgbaar is. Wat jammer is, want door zijn zee van helderwitte schermbloemetjes zal de ‘New Vintage White’ gedurende de zomer iedere tuin opfleuren.

Van juni tot september bloeit deze Achillea rijkelijk met kleine bloemschermen met een zuiverwitte kleur. Door het verwijderen van uitgebloeide bloemen zal de plant langer doorbloeien. Door zijn compacte groei heeft de ‘New Vintage White’ stevige stengels waardoor de plant zijn vorm goed zal behouden en niet snel zal hangen. Door uitgebloeide stengels stevig terug te snoeien blijft de Achillea compact. De Achillea millefolium ‘New Vintage White’ wordt ongeveer 30 tot 40 cm hoog.

Het blad heeft een middengroene kleur en diep ingesneden waardoor het wat weg heeft van varens. De plant is bladverliezend en zal daarom voor de winter zijn blad verliezen. De overgebleven stengels kunnen het best of direct na de bloei, of in het vroege voorjaar, voor de plant weer gaat uitlopen en er geen vorst meer komt, tot ongeveer 10 cm boven de grond terug geknipt worden. Zo blijft de plant compact en stevig.

Het liefst staat de Achillea op een iets drogere, maar wel beschutte plek. Eenmaal gevestigd kan deze plant hete, droge zomers prima verdragen. De plant doet het ook goed in wat armere grond. Het belangrijkst is dat de grond goed waterdoorlatend is. Als er teveel water blijft staan kan de plant gaan rotten.

Let wel op dat deze plant zich makkelijk uitbreidt door middel van wortelstokken en uitzaaien. Dit kan fijn zijn om grote vakken op te vullen, maar als u dit niet wilt, kunt u het best ieder voorjaar de ongewenste planten verwijderen.

Achillea millefolium ‘New Vintage White’ zal mooi tot zijn recht komen in een wilde tuin met veel zon.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Duizendblad
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.