Acer pseudoplatanus
(Gewone esdoorn)
PL3403
Op voorraad
Stuk
€ 4.50
Bloem
Bloemkleur
Geel, Groen
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Hoogte
2000-3000 centimeter
Maat
Container Type
Wortel bloot
Huidige Maat
150-175 centimeter
Gewone esdoorn is te koop in stappen van 10
Details

Gewone esdoorn (Acer pseudoplatanus) als bosplantsoen is te planten vanaf half oktober tot en met half april.

Acer pseudoplatanus, de gewone esdoorn, komt zowel in boomvorm als struikvorm voor. Als boom kan deze esdoorn soms wel 40 meter hoog worden, echter duurt het jaren voor het deze hoogte bereikt.

Van april tot mei bloeit de gewone esdoorn met onopvallende, gele tuilen. Deze kunnen soms rood verkleuren. Na de bloei worden er gevleugelde vruchten gevormd.

Het blad van de Acer pseudoplatanus is vijflobbig van vorm en heeft spitse randen. De kleur is lichtgroen tot middengroen en heeft soms een rode gloed over zich heen. In het najaar krijgt het blad een gele herfstkleur waarna het verloren zal gaan.

Acer pseudoplatanus is niet kieskeurig en kan op vrijwel elke bodemsoort aangeplant worden zolang deze niet te arm is. Eenmaal gevestigd kan de esdoorn zowel droogte als overstroming goed aan. Enkele verharding wordt verdragen. De gewone esdoorn is een sterke soort die wind prima aan kan, enkel bij zeewind kan hij beter wat beschut staan. Acer pseudoplatanus is zeer goed winterhard en kan temperaturen tot -30 °C overleven.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Gewone esdoorn
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.