Photinia fraseri 'Red Robin' op stam
(Glansmispel bol op stam)
PL4528
Op voorraad
Stuk
€ 99.95
Bloem
Bloemkleur
Wit
Blad
Bladkleur
Rood, Groen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
250-400 centimeter
Stam Soort
Stam
Stam Hoogte Vanaf
80-90 centimeter
Maat
Container Type
Container
Vorm
Bol
Details

De Photinia fraseri ‘Red Robin’, in het Nederlands de ‘glansmispel’ genoemd, komt in allerlei maten en vormen voor. Zo wordt deze heesters als grote struik maar ook als boom op stam gekweekt. Dankzij zijn wintergroene eigenschap is het ook een populaire plant om als haag toe te passen.

Van mei tot juni bloeit de Photinia met schermen van witte bloemetjes. Vooral bij grote, oudere struiken zal de bloei uitbundig zijn, wat er prachtig uit ziet. Ook trekken de bloemen vlinders en bijen aan.

Ondanks de mooie bloei heeft vooral het blad van de Photinia de grootste sierwaarde. Het grootste gedeelte van de struik heeft glanzend, donkergroen blad, maar de jonge toppen zijn opvallend rood van kleur. Gezien de plant wintergroen is zal het blad ook in de winter kleur aan de tuin geven.

De Photinia groeit ontzettend hard en zal al snel uitgroeien tot een flinke struik van 3 tot 4 meter hoog. Daarom mag er best wat ruimte tussen de planten zitten bij het aanleggen van een haag, afhankelijk van de grootte waarin de planten geleverd worden. Er zal al snel een mooie, volle haag ontstaan. De Photinia kan snoei goed verdragen waardoor deze goed in vorm te houden is. De struik kan ongeveer één tot twee keer per jaar gesnoeid worden, het liefst in het voorjaar en na de zomer. Wilt u liever genieten van de bloei dan een strakke haag, snoei de plant dan enkel na de bloei.

Helaas is de Photinia wat minder winterhard, tot ongeveer -13 °C. Daarom kan de plant het best op een warme, zonnige standplaats in de tuin worden aangeplant, waar hij beschut staat tegen koude wind. Jonge planten kunnen bij vorst wat bescherming gebruiken door bijvoorbeeld de bodem rondom de voet van de plant te bedekken met compost.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Glansmispel bol op stam
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.