Dryopteris affinis 'Crispa'
(Goudschubvaren)
PL855
Op voorraad
Stuk
€ 4.25
Bloem
Bloemkleur
Geen
Blad
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Blootstelling zon
Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig
Hoogte
40-80 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Dryopteris affinis ‘Crispa’ is een gekrulde cultivar van de populaire Dryopteris affinis en wordt ook wel o.a. de goudschubvaren, schildvaren of niervaren genoemd. Deze variant is nog vrij onbekend maar zeker de moeite waard. Door de gekrulde bladeinden geeft deze varen uw tuin een apart, maar aaibaar uiterlijk.

Net als de soort Dryopteris affinis, is ook de ‘Crispa’ wintergroen. Zo kunt u het gehele jaar van het aparte blad van deze varen genieten. De Dryopteris affinis ‘Crispa’ blijft wel veel lager dan de gewone Dryopteris affinis, vaak slechts rond de 50 cm en zelden hoger dan 80 cm. Hierdoor is deze variant goed toe te passen als een semi-lage bodembedekker in schaduwborders.

Net als de meeste varens houdt ook de Dryopteris affinis ‘Crispa’ van een schaduwrijke standplaats op een vochtige bodem. Als onderbeplanting voor bomen of struiken zal deze varen het zeker goed doen.

Deze varen heeft maar weinig onderhoud nodig. Enkel in het voorjaar het oude, bruine blad verwijderen is voldoende. Ook is de ‘Crispa’ zeer winterhard, hij kan temperaturen tot zo'n -20 graden Celsius goed verdragen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Goudschubvaren
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.