Athyrium niponicum 'Pictum'
(Japanse regenboogvaren)
PL2024
Op voorraad
Stuk
€ 4.25
Blad
Bladkleur
Rood, Groen, Zilver
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
40-50 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Athyrium niponicum ‘Pictum’, ook bekend als de Athyrium niponicum ‘Metallicum’, wordt ook wel de Japanse regenboogvaren genoemd. Deze naam heeft de varen te danken aan het kleurrijke, grijsgroene blad met rood uitlopende nerven.

Deze aparte varen blijft vrij klein, namelijk tot 50 cm hoog. Daarom komt de ‘Pictum’ het mooist uit als deze op de voorgrond wordt geplant.

De Athyrium niponicum ‘Pictum’ is een bladverliezende varen. Het blad zal in de winter afsterven, waarna het in het voorjaar weer mooi uit zal lopen. Na de winter kan het oude blad volledig afgeknipt worden. Als het nieuwe blad dan weer naar boven komt, heeft de varen weer een jonge, frisse uitstraling.

Zoals iedere varen verlangt ook de Japanse regenboogvaren naar een standplaats in de halfschaduw of volle schaduw, op een vochtige bodem. Een humusrijke bodem wat iets zuur is zal gewaardeerd worden.

De Athyrium niponicum ‘Pictum’ is zeer winterhard en kan temperaturen tot zeker -30 °C verdragen.

Deze varen is polvormend en zal daarom nauwelijks woekeren. Hierdoor is de verspreiding van de plant makkelijk in de hand te houden.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Japanse regenboogvaren
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.