Osmunda regalis 'Purpurascens'
(Koningsvaren)
PL2755
Op voorraad
Stuk
€ 4.25
Bloem
Bloemkleur
Geen
Blad
Bladkleur
Rood, Paars, Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk
Hoogte
100-150 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Osmunda regalis ‘Purpurascens’ is een rode variant van de Osmunda regalis, de koningsvaren. Het verschil tussen de twee soorten is voornamelijk te zien aan de stelen van de varen, die bij de ‘Purpurascens’ rood gekleurd zijn. Deze varen is één van de grootste varensoorten en kan wel tot anderhalve meter hoog worden. Het is echter een trage groeier, dus het zal wat jaren duren voor het deze hoogte bereikt heeft.

De bladeren zijn dubbel geveerd en goed te herkennen aan de brede, iets ovaal gevormde bladdelen. Het blad is meestal groen, maar kan bij de Osmunda regalis ‘Purpurascens’ rood tot paars kleuren bij het uitlopen van nieuw blad. Deze varen is bladverliezend, het blad sterft in de winter af. In het voorjaar zal het blad weer opnieuw uitlopen.

Het liefst staat de Osmunda regalis ‘Purpurascens’, net als alle andere varens, op een standplaats in halfschaduw of volle schaduw, op een vochtige bodem. Een humusrijke grond wordt zeer gewaardeerd. Deze varen kan wind wat minder goed verdragen, zet hem daarom op een beschutte plaats in de tuin.

De Osmunda regalis ‘Purpurascens’ is zeer winterhard en kan temperaturen tot zeker -30 °C verdragen.

Deze varen is polvormend en zal daarom nauwelijks woekeren. Hierdoor is de verspreiding van de plant makkelijk in de hand te houden.

De koningsvaren heeft nauwelijks onderhoud nodig. Eventueel kan het dode blad na de winter verwijderd worden. Door dit volledig af te knippen zal het nieuwe blad mooier uitkomen wanneer het weer gaat uitlopen. Zo houdt de Osmunda regalis een frisse uitstraling.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Koningsvaren
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.