Corylus avellana 'Contorta'
(Kronkelhazelaar)
PL3969
Op voorraad
Stuk
€ 13.95
Bloem
Bloemkleur
Geel
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
250-400 centimeter
Maat
Potmaat
C5 Ø22 cm 5.0 liter
Container Type
Container
Huidige Maat
80-100 centimeter
Details

De Corylus avellana ‘Contorta’ wordt ook wel de kronkelhazelaar of krulhazelaar genoemd en is goed te herkennen aan zijn gedraaide takken, die er voor zorgen dat de struik ook in de winter nog decoratief is.

De kronkelhazelaar bloeit in februari en maart, nog voor de aanmaak van nieuw blad, met katjes, waarvan de mannelijke opvallend langwerpig zijn met een groengele kleur. De vrouwelijke katjes zijn zeer onopvallend en rood van kleur.

Na de bloei vormt de struik kleine, eetbare hazelnootjes. Deze kunnen rond september geoogst worden. Hazelnoten zijn zeer gezond en worden ook door allerlei dieren zoals eekhoorns en vogels gegeten.

Het blad heeft een wat verfrommeld uiterlijk, heeft getande randen en is lichtgroen van kleur. De struik is bladverliezend, het blad zal geel verkleuren en vervolgens voor de winter verloren gaan.

De Corylus avellana ‘Contorta’ kan uit groeien tot een flinke struik van zeker 3 meter hoog en 3 meter breed, hou hier dus rekening mee bij het aanplanten.

De kronkelhazelaar kan op vrijwel iedere bodem aangeplant worden, en kan zowel in de volle zon als volle schaduw groeien. Gedeeltelijke verharding wordt goed verdragen. Eenmaal gevestigd is enkele droogte ook geen probleem en ook zeewind wordt goed verdragen, waardoor de struik ook aan de kust geplant kan worden.

Corylus avellana ‘Contorta’ is zeer goed winterhard en kan temperaturen tot zeker -25 °C verdragen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Kronkelhazelaar
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.