Vinca minor
(Kleine maagdenpalm)
PL1343
Op voorraad
Stuk
€ 1.50
Bloem
Bloemkleur
Blauw
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
15-20 centimeter
Maat
Potmaat
P9 0.7 liter
Container Type
Pot
Details

Vinca minor, de kleine maagdenpalm, is wellicht één van de populairste tuinplanten in Nederland. Deze populariteit heeft het plantje aan veel eigenschappen te danken.

Vinca’s zijn zeer sterke planten die ideaal als bodembedekker te gebruiken zijn. De Vinca verspreidt zich gemakkelijk via ondergrondse uitlopers, waardoor er snel een dicht tapijt ontstaat van wintergroen blad wat onkruid goed tegenhoudt. Door de lange, hangende takken zal de Vinca ook leuk staan als deze bijvoorbeeld aan de rand van een plantenbak wordt geplant.

Bovenop het frisgroene blad ontstaan al zeer vroeg in het jaar, vaak al in februari, grappige bloemetjes met een paarsblauwe kleur. De bloei eindigt rond mei, maar vaak kunt u nog de gehele zomer genieten van de bloemen.

De Vinca minor kan het best in halfschaduw tot volle schaduw geplant worden. In volle zon kan het blad er minder mooi uit komen te zien. Meer zon zal wel zorgen voor een rijkere bloei.

Snoei kan de Vinca minor goed verdragen. Na de bloei kunt u gerust de Vinca flink terugsnoeien. De plant zal dan snel weer uitlopen en in het voorjaar volop bloeien. Dode takken kunt u op ieder moment wanneer het niet vriest wegknippen.

Vinca minor is zeer winterhard en heeft naast het snoeien vrijwel geen onderhoud nodig.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Kleine maagdenpalm
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.