Aconitum 'Purple Sparrow'
(Monnikskap)
PL3979
Op voorraad
Stuk
€ 4.95
Bloem
Bloemkleur
Paars
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Zand
Hoogte
60-80 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Aconitum ‘Purple Sparrow’, in het Nederlands ‘Monnikskap’ genoemd, is een plant die qua groeiwijze wat lijkt op vingerhoedskruid of ridderspoor. De plant vormt hoge, stevige stengels waaraan naar beneden gerichte, trechtervormige bloemen ontstaan. Deze hebben een mooie, paarse tot blauwe kleur.

Van mei tot juni zullen deze aparte bloemen tevoorschijn komen. Vaak zal er na de zomer nog een herbloei volgen. Het blad van de Aconitum is vijfdelig en heeft getande randen. Het lijkt sterk op het blad van de ridderspoor. De monnikskap is bladverliezend, het blad zal dus voor de winter afsterven. Deze cultivar heeft stevige bloemstengels die niet snel zullen gaan hangen. Ook hun donkerpaarse kleur valt goed op en steekt mooi af tegen het lichtgroene blad.

Na de bloei kunnen de uitbloeide stengels tot ongeveer 10 cm van de grond teruggesnoeid worden. Eventueel kan dit ook in het voorjaar nog gedaan worden. Verwijder het afgestorven blad pas in het voorjaar, zo kan dit in de winter de plant wat tegen vorst beschermen.

Aconitum kan beter in halfschaduw aangeplant worden op een humusrijke, goed water doorlatende bodem. In volle zon heeft de plant een permanent vochtige bodem nodig. De plant mag niet te nat komen te staan, vooral in de winter kan dit funest zijn. Ook te droge grond kan de plant slecht verdragen. Let wel op bij het aanplanten dat deze plant, net als de ridderspoor en vingerhoedskruid giftig is.

Deze plant wordt rond de 70 cm hoog. Het blad bevindt zich wat lager, ongeveer op een hoogte van 40 cm.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Monnikskap
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.