Elaeagnus ebbingei
(Olijfwilg op stam)
PL4766
Op voorraad
Stuk
€ 199.95
Bloem
Bloemkleur
Wit
Blad
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
250-400 centimeter
Stam Soort
Hoogstam
Stam Diameter
6-8 centimeter
Maat
Container Type
Container
Vorm
Bol
Huidige Maat
180-180 centimeter
Details

De Elaeagnus ebbingei, beter bekend als de olijfwilg, is een populaire heester voornamelijk gebruikt voor het aanplanten van een wintergroene haag. Wat de Elaeagnus zo geliefd maakt is dat deze zeer goed bestand is tegen zeewind.

De olijfwilg is goed te herkennen aan zijn blad. Het blad is ovaal van vorm, heeft een glanzende, middengroene kleur met een zilveren onderkant. Het blad is wintergroen en zal dus in de winter behouden worden.

In het najaar, vanaf september, bloeit de olijfwilg met onopvallende, witte bloemetjes. Deze verspreiden een heerlijk zoete geur. Na de bloei worden er besjes gevormd die in mei geoogst kunnen worden. Deze besjes zijn langwerpig van vorm, oranjerood gekleurd en hebben een zilveren gloed. De olijfwilg wordt soms dan ook ‘zilverbes’ genoemd. Eenmaal goed rijp zijn deze direct te eten, maar ook in bijvoorbeeld jam te verwerken.

De olijfwilg is ontzettend sterk en kan in vrijwel elke bodemsoort aangeplant worden. Wel is het belangrijk dat de bodem niet te vochtig is. Kies daarom voor een goed water doorlatende bodem. Graag staat de Elaeagnus ebbingei op een plekje met veel zon. De Elaeagnus is zeer sterk, zowel wind en zeewind wordt goed verdragen. De olijfwilg is goed winterhard en kan temperaturen tot -20 °C verdragen.

Naast zijn toepassing als haag, kan de Elaeagnus ebbingei ook prima als solitaire struik gebruikt worden. Snoei wordt goed verdragen, waardoor de olijfwilg ook geschikt is voor vormsnoei. Snoei kan het best in de warmere maanden, ongeveer mei tot september, plaatsvinden.

De olijfwilg wordt ongeveer 3 meter hoog. Als haag wordt aangeraden deze niet hoger te laten groeien dan 180 cm om een mooie, volle haag te krijgen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Olijfwilg op stam
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.