Geranium 'Rozanne'
(Ooievaarsbek)
PL876
Op voorraad
Stuk
€ 6.50
Bloem
Bloemkleur
Paars, Blauw
Blad
Bladkleur
Lichtgroen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
30-60 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Geranium ‘Rozanne’, ook wel ooievaarsbek genoemd, is verreweg toch wel de meest populaire tuingeranium. Deze populariteit heeft de plant te danken aan de langdurige, uitbundige bloei. Deze begint in juni en gaat de gehele zomer door tot ver in de herfst. De bloemen zijn paars tot blauw van kleur met een wit midden, en hebben een vijftal aan bloemblaadjes. Door uitgebloeide bloemen af te knippen, kunt u de bloei van deze geranium stimuleren.

Het getande blad is lichtgroen tot geel van kleur, afhankelijk van de hoeveelheid zon. In de herfst zal het blad oranjerood verkleuren, en uiteindelijk afsterven. Als de plant in het voorjaar weer begint uit te lopen kunt u het oude gewas kort terug knippen.

De Geranium ‘Rozanne’ heeft een mooie, compacte groei en wordt inclusief bloemen ongeveer 50 cm hoog. Hierdoor is deze geranium ook goed toe te passen als middelhoge bodembedekker.

Het liefst staan geraniums in de zon of halfschaduw. In volle schaduw kan de plant overleven, maar zal dan minder bloemen vormen. De Geranium ‘Rozanne’ stelt weinig eisen aan de bodem. Zolang deze goed waterdoorlatend is en niet te vruchtbaar zal de plant het goed doen. Gebruik daarom liever niet al te veel potgrond bij het aanplanten.

Naast het terug knippen van het oude blad, heeft de Geranium ‘Rozanne’ vrijwel geen onderhoud nodig. Deze plant doet het prima in ons klimaat en kan de winter met gemak overleven.

Bijen en vlinders zijn dol op deze plant.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Ooievaarsbek
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.