Bloembakken

Bloembakken

Heeft u ideeën nodig voor de opvulling van uw plantenbak? Op deze pagina vindt u enkele voorbeelden. U kunt deze gebruiken ter inspiratie, of de combinaties direct bestellen!

Het is belangrijk dat de bak aan de onderkant gaten heeft zodat het overbodige vocht voldoende kan weglopen.

Wij raden aan om de plantenbak eerst voor ongeveer een derde op te vullen met hydrokorrels. Hydrokorrels zijn kleine bolletjes van klei die het vocht vasthouden. Door de plantenbak van een goede laag hydrokorrels te voorzien wordt het vocht vastgehouden zonder dat hierbij de potgrond te nat wordt voor de planten. Als de hydrokorrels verzadigd zijn, kan het water makkelijk tussen de bolletjes door wegstromen.

Boven de laag hydrokorrels, vult u de bak op met normale potgrond tot ongeveer 5 cm onder de rand. Druk de potgrond met de hand goed aan. Plant vervolgens de planten naar uw wens en bedek deze in een laagje potgrond. Als laatste kunt u de bovenlaag decoreren met bijvoorbeeld boomschors.

De planten in onze voorbeelden zijn allemaal goed winterhard. Toch kan het voorkomen dat in strenge winters de grond in de bloembak bevriest. Dit gebeurt bij bakken helaas sneller dan in de volle grond. Voor tips kunt u kijken op deze pagina.

We hebben geen producten gevonden die aan de selectie voldoen.
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.