Hydrangea paniculata 'Limelight'
(Pluimhortensia op stam)
PL3147
Op voorraad
Stuk
€ 32.50
Bloem
Bloemkleur
Wit, Groen
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Zuur, Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
150-250 centimeter
Stam Soort
Stam
Stam Hoogte Vanaf
90-90 centimeter
Maat
Container Type
Container
Details

De Hydrangea paniculata ‘Limelight’ is waarschijnlijk toch wel de meeste populaire pluimhortensia op het moment. Deze populariteit heeft deze hortensia niet alleen te danken aan de grote, limoengroene tot helderwitte bloemen, maar ook aan het feit dat de stengels dusdanig stevig zijn dat de plant zichzelf overeind weet te houden. Hierdoor wordt de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ vaak gebruikt als vervanger voor de bekende Hydrangea ‘Annabelle’, waarvan de bloemstelen al snel te zwaar worden en gaan hangen.

De kenmerkende bloemen verschijnen al vroeg in de zomer en blijven de gehele zomer doorbloeien. Deze bloemen zijn ronder dan die van de meeste pluimhortensia’s en staan bekend om de frisse limoen kleur. Op minder vruchtbare grond zullen de bloemen echter eerder helderwit zijn. Hierdoor is de bloemkleur van de Hydrangea paniculata ‘Limelight’ enigszins te beïnvloeden. Wilt u de mooie limoenkleur behouden, gebruik dan goede potgrond bij het aanplanten en geeft jaarlijks wat mest bij. Na de bloei zullen ook de limoenkleurige bloemen naar wit verkleuren. Tegen het najaar krijgen de bloemen vaak een roze gloed. Bij een zonnige standplaats zal deze herfstverkleuring sterker zijn.

Het blad van de ‘Limelight’ is vrij klein van formaat vergeleken met de gewone hortensia’s en heeft een lichtgroene tot middengroene kleur, de kleur van het blad afhankelijk van de hoeveelheid zon die het ontvangt.. Het blad is elliptisch van vorm en heeft getande bladranden.

De Hydrangea paniculata ‘Limelight’ kan zowel in de volle zon als halfschaduw geplant worden. In de volle zon zal de bloei rijker zijn met grotere bloemen. Hortensia’s hebben veel water nodig; zorg er daarom voor dat de bodem nooit volledig uitdroogt. Let wel op bij het water geven dat er geen water op het blad terecht komt als de zon schijnt, dit kan bladverbranding veroorzaken. Geef liever ’s avonds water of zorg ervoor dat het water direct op de grond gegoten wordt.

De snoei kan het best na de vorst plaatsvinden. Door voor de winter te snoeien kan er water in de holle stengels blijven staan, wat kan gaan bevriezen. Laat daarom de bloemen het liefst aan de plant tot de winter voorbij is. Door stevig te snoeien wordt een mooie compacte vorm behouden, hou hier wel rekening mee dat de plant op éénjarig hout bloeit.

Indien de ruimte gegeven wordt kan deze hortensia uitgroeien tot een flinke struik van zeker 2 meter hoog en breed.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Pluimhortensia op stam
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.