Prunus lusitanica 'Angustifolia'
(Haagelement 100x140x30)
PL3254
Op voorraad
Stuk
€ 169.95
Bloem
Bloemkleur
Wit
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk
Hoogte
200-250 centimeter
Maat
Container Type
Container
Huidige Maat
140-140 centimeter
Details

Prunus haagelement 100x140x30 (Prunus lusitanica ‘Angustifolia’) (1 stuk)


1 stuk

2 stuks

3 stuks

4 stuks

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is de populairste cultivar van de Prunus lusitanica, de Portugese laurier. Het belangrijkste verschil met de soort is dat deze cultivar kleiner blijft en een compactere groei heeft. Het blad, wat glanzend donkergroen van kleur en lancetvormig is, is bij de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ ook kleiner. De jonge twijgen en bladstelen zijn vaak rood getint, wat een apart contrast geeft met het donkergroen blad. Indien er niet gesnoeid wordt, is er kans dat de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ in juni gaat bloeien met trossen van witte bloemetjes. Na de bloei ontstaan rond september kleine, niet eetbare besjes waar vogels dol op zijn.

De Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ heeft een tragere groei dan de gewone laurierkers, de Prunus laurocerasus. Hierdoor is minder snoei vereist. Als haag kan de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ twee keer per jaar gesnoeid worden, voor en na de zomer. Bij het snoeien van de haag moet u opletten dat de bovenkant iets smaller is dan de onderkant, zodat de struik voldoende belicht wordt. Half afgeknipte bladeren worden vaak lelijk, knip deze daarom zorgvuldig weg met de snoeischaar.

In boomvorm of toegepast als natuurlijke haag hoeft de Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ weinig gesnoeid te worden. Jaarlijks in het voorjaar snoeien houdt de plant al mooi in model. In de zomer kunt u de uitlopende takken verwijderen. Op deze manier wordt de bloei niet verhinderd.

Prunus lusitanica ‘Angustifolia’ is goed zeewindbestendig en is stevig genoeg om, eenmaal gevestigd, harde wind aan te kunnen. Deze cultivar is minder vorstgevoelig dan de soort. Alsnog kan koude, droge wind vorstschade aanbrengen. Daarom kunt u deze plant beter niet in open ruimtes aanplanten. Wilt u dit toch, biedt de plant dan in de winter bescherming tegen de wind.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Haagelement 100x140x30
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.