Rosa (P) 'Red Fairy'
(Roos)
PL969
Op voorraad
Stuk
€ 4.25
Bloem
Bloemkleur
Rood
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Klei, Zand
Hoogte
30-50 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Rosa 'Red Fairy' is een bekende variant van de Rosa 'The Fairy'. De 'Red Fairy' bloeit in plaats van de lichtroze bloemen van 'The Fairy', met prachtige dieprode bloemen.

Deze minirozenstruik begint vanaf juni te bloeien, waarbij trossen met kleine, sierlijke roosjes worden gevormd. Deze zijn rood van kleur. De bloei gaat door tot ver in oktober.

Het blad is klein, ovaal van vorm en heeft getande randen. Na de zomer zal het blad geel verkleuren waarna het uiteindelijk wordt verloren. Net zoals elke rozenstruik heeft ‘Red Fairy’ kleine doorns aan de stelen, gebruik daarom handschoenen als u het struikje gaat aanplanten.

Door de lage maar brede groeiwijze van de Rosa ‘Red Fairy’ is deze roos zeer geschikt om toe te passen als bodembedekker. Een grote groep van deze rozen bij elkaar is prachtig om te zien. Zo heeft u zowel in de zomer als in het najaar een mooi tapijt van kleine roosjes.

Voor een zo mooi mogelijke bloei kunt u de Rosa ‘Red Fairy’ het best in de volle zon aanplanten, maar ook halfschaduw wordt verdragen. De kleine rozenstruik stelt weinig eisen aan de bodem en kan in vrijwel elke bodemsoort aangeplant worden, maar staat het liefst in een iets vochtige, goed water doorlatende bodem.

Rosa ‘Red Fairy’ wordt tot ongeveer 50 cm hoog en kan ongeveer een meter breed worden. Om de struik mooi in vorm te houden kunt u na de winter, wanneer de vorst voorbij is, hem terug snoeien. Als de plant echt lelijk is geworden, stevig terug knippen tot zo’n 5 cm boven de grond geeft hem de kans om weer fris en jong op te komen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Roos
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.