Rhodohypoxis
(Sterretjesgras)
PL3151
Op voorraad
Stuk
€ 2.95
Bloem
Bloemkleur
Roze
Blad
Bladkleur
Groen, Lichtgroen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Blootstelling zon
Volle zon, Zonnig
Grondsoort
Zwak zuur, Neutraal, Normaal, Doorlatend, Rotsachtig, Zand
Hoogte
5-10 centimeter
Maat
Potmaat
P9 0.7 liter
Container Type
Container
Details

Sterretjesgras (Rhodohypoxis) in diverse kleuren

De Rhodohypoxis, ook wel ‘sterretjesgras’ of ‘roodsterretje’ genoemd, is een klein knolgewas oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Dit kleine plantje is ideaal voor een rotstuin maar kan ook prima toegepast worden als terrasplant in een bloempot of -bak.

Van april tot september bloeit de Rhodohypoxis rijkelijk met roze, stervormige bloemetjes, de tint afhankelijk van de soort. Het frisgroene blad van de Rhodohypoxis is langwerpig en lijkt wat op gras. In de winter zal het blad afsterven. In het voorjaar loopt het weer opnieuw uit. Inclusief de bloemetjes wordt deze plant niet meer dan 10 à 15 cm hoog.

Door zijn herkomst heeft de Rhodohypoxis een zonnige, droge standplaats nodig. Zet deze plant daarom op een plekje waar het zoveel mogelijk zon ontvangt. Zorg ervoor dat de bodem goed waterdoorlatend is en geef enkel in droge periodes water. Vooral in de winter is het van belang dat er nauwelijks water blijft staan. Als de bodem echt goed droog is kan de Rhodohypoxis zeker temperaturen van -10 °C overleven. Houdt u de Rhodohypoxis in een pot, dan kunt u het beste de plant in de schuur laten overwinteren. Als de plant in de vaste grond is aangeplant, zorg dan voor een waterdichte afdekking. Begin pas in het voorjaar, wanneer de eerste groene sprieten te zien zijn, weer met water geven door dit heel voorzichtig op te bouwen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Sterretjesgras
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.