Polystichum aculeatum
(Stijve naaldvaren)
PL568
Out stock
Stuk
€ 4.25
Bloem
Bloemkleur
Geen
Blad
Bladkleur
Groen, Lichtgroen
Bladverlies
Wintergroen
Aanplanting
Blootstelling zon
Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
40-50 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

Polystichum aculeatum, in het Nederlands stijve naaldvaren of niervaren genoemd, is een wintergroene varen die tot ongeveer 50 cm hoog wordt.

Het blad van deze varen heeft een lichtgroene tot middengroene kleur, is dubbel geveerd en soms iets gekruld, wat de varen een zacht uiterlijk geeft. Het jonge blad is lichter van kleur, naarmate dit ouder wordt zal het donkerder verkleuren. In de winter wordt de kleur behouden.

Net als de meeste varens heeft ook de Polystichum aculeatum behoefte aan een schaduwrijke standplaats op een vochtige maar goed doorlatende bodem. Een ideale toepassing zou zijn als onderbeplanting voor bomen en struiken. Eenmaal de plant gevestigd is, wordt droogte goed verdragen. Polystichum aculeatum kan op vrijwel elke bodemsoort groeien en kan prima aan de kust worden aangeplant zolang hij maar beschut staat tegen directe zeewind.

Deze varen heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Na de vorst het oude, lelijk geworden blad verwijderen is voldoende om de plant mooi te houden. Verder redt de varen zichzelf wel.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Stijve naaldvaren
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.