Morus alba 'Fruitless'
(Witte moerbei)
PL3634
Op voorraad
Stuk
€ 195.00
Bloem
Bloemkleur
Groen
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig
Grondsoort
Klei, Kalkrijk
Hoogte
800-1000 centimeter
Stam Soort
Stam
Stam Hoogte Vanaf
220-240 centimeter
Stam Diameter
12-14 centimeter
Maat
Container Type
Container
Vorm
Dak
Details

Morus alba ‘Fruitless’ is een moerbeiboom die nauwelijks tot geen vruchten vormt, waardoor de boom geschikter is voor het aanplanten op bijvoorbeeld een terras. De vruchten van de moerbei veroorzaken namelijk vlekken op verharde grond als deze van de boom vallen, welke lastig schoon te maken zijn. Met de Morus alba ‘Fruitless’ heeft u geen last van de vruchten en kunt u volop genieten van het mooie, grote blad.

De Morus alba ‘Fruitless’ heeft het blad van de geliefde Morus alba ‘Macrophylla’. Het blad is gelobd, heeft getande randen en tussen de 10 en 20 cm groot. Het heeft een glanzend groene kleur wat in het najaar geel zal verkleuren. De moerbei is bladverliezend en zal dus in de winter zijn blad laten vallen.

In mei en juni bloeit de moerbeiboom onopvallend met lange, groene katjes. In de zomer en het najaar vormt de moerbei normaal gesproken vruchten, maar dat is bij deze cultivar dus niet aan de orde.

De moerbei wordt voornamelijk in dakvorm gekweekt, maar komt soms ook voor als struik of als boom met een natuurlijke, ronde kruin. Voor het behoud van de dakvorm is het nodig om de boom één tot twee keer per jaar bij te snoeien. In de winter vriezen soms de topjes van jonge scheuten in, dit kan in het voorjaar weggesnoeid worden. Het best kan de moerbei in het voorjaar en de zomer gesnoeid worden.

Morus alba ‘Fruitless’ staat het liefst op een stevige zandgrond of lichte kleigrond wat rijk aan kalk is en goed water doorlatend. De boom is matig windbestendig en staat daarom liever wat beschut. Verharding wordt slecht verdragen, zorg er daarom voor dat de grond rondom de wortels vrij blijft. De Morus alba ‘Fruitless’ kan zeewind vrij goed verdragen en is dus geschikt voor het aanplanten aan de kust.

De moerbeiboom is zeer winterhard en kan temperaturen tot zeker -25°C verdragen.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Witte moerbei
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.