Actaea simplex 'Brunette'
(Zilverkaars)
PL11
Op voorraad
Stuk
€ 6.50
Bloem
Bloemkleur
Wit, Roze
Blad
Bladkleur
Bruin, Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk
Hoogte
50-150 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

De Actaea simplex ‘Brunette’, soms nog bekend onder de oude naam Comicifuga ramosa ‘Brunette’, wordt in het Nederlands ‘zilverkaars’ genoemd.

Deze vaste plant valt op door zijn witte tot lichtroze bloemaren op hoge stelen die prachtig afsteken bij het bruinpaarse blad. De bloemaren verschijnen laat in het najaar, rond oktober.

De Actaea simplex ‘Brunette’ is bladverliezend. Het blad zal voor de winter afsterven waarna er kale takjes over zullen blijven. In het voorjaar loopt de plant weer opnieuw uit. Het jonge blad is vaak nog groen van kleur, maar naarmate de hoeveelheid zon die het ontvangt zal het naar roodbruin verkleuren.

De zilverkaars kan het best in halfschaduw of volle schaduw geplant worden. In halfschaduw zal het blad dieper verkleuren, maar bij meer zon is er ook kans op beschadigingen aan het blad. De bodem mag niet te droog zijn, maar wel goed doorlatend zodat er niet teveel water blijft staan.

De Actaea wordt uiteindelijk zo’n anderhalve meter hoog en komt het beste uit op een plekje achterin de border. Het kan even duren voordat de Actaea zich goed gevestigd heeft en mooi volop gaat bloeien.

Het is een goed winterharde plant die temperaturen tot ongeveer -25 °C kan verdragen.

Snoeien is niet noodzakelijk, door de polvormende groeiwijze is de plant goed in de hand te houden. In het najaar kan dood blad en uitgebloeide bloemaren afgeknipt worden.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Zilverkaars
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.