Actaea simplex 'Pink Spike'
(Zilverkaars)
PL3980
Op voorraad
Stuk
€ 6.50
Bloem
Bloemkleur
Wit, Roze
Blad
Bladkleur
Bruin, Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Halfschaduw, Schaduw
Grondsoort
Klei, Kalkrijk
Hoogte
50-150 centimeter
Maat
Potmaat
C2 Ø17 cm 2.0 liter
Container Type
Container
Details

Actaea simplex ‘Pink Spike’, soms nog bij de oude naam Cimicifuga ramosa ‘Pink Spike’ genoemd, is een zilverkaars die opvalt door zijn zachtroze aren, die mooi afsteken tegen het donkerbruine blad.

De lange bloemaren op hoge stelen verschijnen tussen augustus en oktober en zijn eerst wat donkerder roze van kleur, waarna zij langzaam steeds lichter verkleuren. De bloemen hebben een zoete geur en trekken daardoor bijen en vlinders aan.

Het blad heeft een diepe, bruin tot paarse kleur waardoor de plant ook voor de bloei een opvallende verschijning zal zijn. Dit blad is bij het uitlopen vaak nog groen, later verkleurt dit naar donkerbruin. Helaas is de plant niet wintergroen, het blad zal dus in de winter afsterven waarna er in het voorjaar weer nieuw blad opkomt. Wel zorgen de uitgebloeide aren voor een mooi winterbeeld.

De Actaea simplex ‘Pink Spike’ wordt tot ongeveer anderhalve meter hoog inclusief de bloemaren. Het blad van de plant blijft wat lager.

Voor een zo mooi mogelijk blad kan de zilverkaars het best in halfschaduw geplant worden. In schaduw zal de plant het ook goed doen, maar zal de bladverkleuring minder zijn. Ook is het belangrijk dat de bodem niet uitdroogt, zorg dus voor een vochtige, maar goed doorlatende bodem. Door teveel zon of door droogte kunnen er beschadigingen aan het blad ontstaan.

Actaea heeft een polvormende groeiwijze en is daardoor goed in de hand te houden. Onderhoud is vrijwel niet nodig, eventueel kan in het najaar of het vroege voorjaar dood plant en uitgebloeide stengels verwijderd worden.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Zilverkaars
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.