Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn moeten wij uw toestemming vragen om de cookies te gebruiken. Meer informatie.
Buzzy® Rucola, Italiaanse snijgroente
Vanaf maart tot september in de vollegrond, breedwerpig of in regels. Rucola heeft een pikante, wat nootachtige smaak en is zeer geschikt voor salades.
Rucola of mosterdkruid is een koolsoort waarvan de jonge pikant nootachtig smakende blaadjes worden gegeten; rauw of even gestoofd. Het oude blad is bitter en taai. Het is een zeer snelgroeiend gewas, dat in voor- en najaar het meest productief is. Tegen hete zomerse omstandigheden is rucola niet erg bestand. Zorg dan in elk geval voor voldoende water.
Zaaien
Maart-april en augustus-september. De zaden kiemen heel snel; soms kan al binnen drie weken na het zaaien worden geoogst. Daarom kunt u het best breedwerpig , direct op de plaats van bestemming zaaien.