Wij gebruiken cookies om uw ervaring te verbeteren. Om te voldoen aan de nieuwe e-Privacy-richtlijn moeten wij uw toestemming vragen om de cookies te gebruiken. Meer informatie.
Buzzy® Tijm Echte Winter
Maart-april in een zaaibakje of april-juni buiten op een zaaibed; één keer verspenen en vervolgens uitplanten. Natuurgeneesmiddel (tijmsiroop en als thee) dat zowel vers als gedroogd wordt gebruikt bij vleesgerechten, sauzen
en salades.
Tijm (Thymus vularis), is de smaakmaker in de keuken en heeft een sterke geneeskrachtige werking.
Door de ontsmettende en antibacteriële werking is tijm onmisbaar in de homeopathie.
In de keuken is tijm een ideale combinatie met laurier en peterselie. Stoofpotjes, wildgerechten, pasta’s, vegetarische gerechten, spaghettisaus, tijm hoort erbij. Het kruid met mate meekoken. Ook bij marinades, gerechten met wijn en bij de inmaak van olijven, wordt tijm gebruikt.
Zaaien
Tijm bloeit van mei tot oktober en is een geliefde plant voor de bijen. Tijm vraagt om een zonnige, droge standplaats met bij voorkeur een kalkhoudende grond. Het is het beste tijm om de twee a drie jaar te verplanten, zo houdt het zijn sterke aroma.
Het keukenkruid laat zich prima zaaien, maar het duurt een paar jaar voordat er een volwassen struik komt.