Malus 'Red Sentinel'
(Sierappel)
PL4496
Op voorraad
Stuk
€ 22.95
Bloem
Bloemkleur
Wit
Blad
Bladkleur
Groen
Bladverlies
Bladverliezend
Aanplanting
Standplaats
Zonnig, Halfschaduw
Grondsoort
Zuur, Klei, Kalkrijk, Lemig, Zand
Hoogte
400-500 centimeter
Stam Soort
Patio
Maat
Container Type
Container
Details

De Malus ‘Red Sentinel’ is één van de bekendste sierappels dankzij de rijke vruchtvorming die vrolijke, helderrode appeltjes produceert. Deze appeltjes zijn eetbaar, maar niet zo lekker als appels die voor consumptie gekweekt worden. De vruchten blijven tot ver in de winter aan de boom hangen waardoor, zelfs na verlies van het blad, de Malus ‘Red Sentinel’ decoratief blijft. De appeltjes worden vaak ook toegepast ter decoratie in bijvoorbeeld bloemstukken of kerststukken. Voor de vruchtvorming bloeit de ‘Red Sentinel’ in mei eerst uitbundig met prachtige witte bloesem. Kortom; de Malus ‘Red Sentinel’ is vrijwel het gehele jaar door een mooie verschijning.

Voor een rijke bloei en vruchtvorming kan de Malus ‘Red Sentinel’ het best in de volle zon geplant worden. Halfschaduw wordt ook goed verdragen. Deze sierappel kan op vrijwel elke bodem groeien, zolang deze voldoende voedingsrijk is en niet uitdroogt. Om de boom een zo goed mogelijke start te geven kunt u deze het best aanplanten met aanplantaarde.

De Malus ‘Red Sentinel’ staat het liefst beschut tegen zoute zeewind, maar kan gewone wind redelijk verdragen. Voor verharding is de sierappel niet geheel geschikt.

Deze sierappel is zelfbestuivend en heeft daarom geen andere bestuiver in de buurt nodig.

Snoeien is vaak niet nodig, enkel zo nu en dan dode of zieke takken verwijderen. Dit kan het best in het vroege voorjaar gebeuren.

Beoordelingen
Schrijf uw eigen review
U beoordeelt:Sierappel
Copyright © 2013-heden Roovershof VOF. Alle rechten voorbehouden.